hysan spray – Rešenje za suvu nosnu sluzokožu

Sterilan izotonični rastvor za nos u spreju koji sadrži prirodnu supstancu natrijum hijaluronat 0,04%. Hysan Spray ima 10 ml rastvora u 3K bočici koja obezbeđuje sterilnost 6 meseci nakon otvaranja, bez dodatog konzervansa. Hysan Spray za nos postiže dugotrajno vlaženje I poboljšano čišćenje sluzokože nosa I samim tim olakšava disanje na nos

Nosna sluzokoža često gubi svoju prirodnu vlažnost i ”dehidrira“ zbog suvog vazduha u prostoriji, dima, prašine, vetra ili hladnoće, ali se ovo može javiti i kao posledica obične prehlade.

Nedostatak vlage negativno utiče na prirodno čišćenje nosne sluzokože i osobe se obično žale na neprijatan osećaj ”suvog nosa”. U tim slučajevima, upotreba hysan spreja pomaže u vlaženju sluzokože nosa i na ovaj način dolazi do poboljšanja čišćenja nosa i nesmetanog disanja na nos.

Zašto je hysan poseban?

hysan sadrži endogenu supstancu, natrijum-hijaluronat. Ova supstanca ima dve osobine, što čini hysan spray naročito pogodnim za gore navedenu namenu: veoma dobro se veže za mukozne membrane i stvara dugotrajan zaštitni film. Pored toga, ima veliku sposobnost vezivanja vode. hysan ne sadrži konzervanse niti potisni gas. Zbog toga što je natrijum-hijaluronat prirodna, endogena supstanca, svaki rizik od alergija je izbegnut.

U slučaju istovremenog tretmana sa drugim sprejevima za nos ili kapima za nos, njih je potrebno primenjivati u razmaku od oko 30 minuta između aplikacija. U takvim slučajevima, hysan spray treba uvek aplikovati kao poslednji. Pitajte svog lekara ili farmaceuta ukoliko niste sigurni kako da kombinujete više terapija koje se primenjuju u nos.

Zbog činjenice da hysan ne sadrži konzervanse, dobro se podnosi čak i tokom dugotrajne primene. Stoga, možete koristiti ovaj sprej za nos tokom dužeg vremenskog perioda bez ograničenja. Na osnovu postojećih saznanja, hysan mogu da koriste deca, a takođe i trudnice i dojilje.

Obično je dovoljno 1 – 2 ubrizgavanja hysan spreja tri puta dnevno u svaku nozdrvu, ali se može koristiti i češće. Nema ograničenja za trajanje tretmana.

Čuva se na temperaturi do 25°C hysan ne treba koristiti u slučaju reakcija preosetljivosti (npr. svrab, crvenilo). Ovi simptomi obično prolaze nakon prekida upotrebe