hysan nasal ointment – mast za nos sa vitaminom A

hysan nasal ointment je sterilna mast, bez konzervansa koja sadrži 138 mcg/g retinol palmitata (ekvivalentno 250 i.j./g vitamina A), tečni parafin, laki tečni parafin, lanolin i beli vazelin (beli meki parafin) u tubi od 5 g. Koristi se za vlaženje i negu nosa. Pomaže regeneraciji nosa, na primer u slučaju prehlade.Na osnovu raspoloživih saznanja hysan nasal ointment se može koristiti kod dece, trudnica i dojilja.

Za šta se koristi hysan nasal ointment?

hysan nasal ointment stvara zaštitni i regenerativni film koji prijatno vlaži i neguje, naročito prednji deo nosa. Istovremeno, hysan nasal ointment pomaže u omekšavanju krusta. Meka i glatka mast za nos lako se razmazuje po koži i sluzokoži. To čini hysan nasal ointment naročito pogodnom za intenzivnu i dugotrajnu negu nosa. Zbog toga što hysan nasal ointment ne sadrži konzervanse, dobro se podnosi, čak i u slučaju produžene primene. Stoga, hysan nasal ointment možete koristiti bez brige tokom dužeg vremenskog perioda.

Kada se koristi hysan nasal ointment?

hysan nasal ointment se koristi za vlaženje i negu prednjeg dela nosa, na primer kada je nos osetljiv zbog curenja.

Naš nos stalno radi – tokom celog dana. Pored drugih važnih fizioloških funkcija, nos kondicionira vazduh koji ulazi u organizam. U tu svrhu, temperatura ulaznog vazduha prilagođava se temperaturi tela, a zbog neprekidnog vlaženja ulazni vazduh ima vlažnost od skoro 100% nakon prolaska kroz nos.

Okidači za gubitak prirodne vlažnosti i “dehidrataciju” sluzokože nosa mogu biti različiti faktori, poput suvog vazduha u prostoriji, dima, prašine, vetra ili hladnoće. Takođe, to je prirodna posledica prehlade. Naročito su osetljivi prednji deo nosa i gornja usna. Posledično dolazi do narušenja fiziološke funkcije nosa i nosne sluzokože. hysan nasal ointment stvara zaštitni i regenerativni film u prednjem delu nosa koji prijatno vlaži i neguje kožu nosa. Ovo vlaženje i nega pomažu kod simptoma prehlade. Učestalost primene zavisi od Vaših ličnih potreba i navika. Kod izražene suvoće nosa, hysan nasal ointment obično se koristi tri puta dnevno. U slučaju težih simptoma proizvod se može češće primenjivati. Koristi se tako što nežno istisnete malu količinu masti tako što ćete blago pritisnuti tubu. Mast treba aplikovati na prednji deo nosa i gornju usnu direktno sa otvora tube (pažljivo!) ili tako što ćete je prvo istisnuti na vrh čistog prsta. Aplikujte mast za nos tako što ćete blago pritisnuti tubu, bez savijanja ili uvijanja tube.

Dodatno, preporučujemo upotrebu hysan care spray za optimalno vlaženje i negu sluzokože nosa. Saveti za upotrebu: Iz higijenskih razloga i da bi se sprečio prenos infekcija, jednu tubu treba da koristi samo jedna osoba. Otvor tube treba obrisati nakon svake upotrebe i treba da ostane suv. Čuva se na temperaturi do 25°C. hysan nasal ointment se može koristiti 6 meseci nakon prvog otvaranja.