hysan baby kapi – Od prvog dana života

Sterilan izotonični rastvor za nos koji sadrži prirodnu supstancu natrijum hijaluronat 0,04%. hysan baby kapi za nos su u bočici od 10 ml što odgovara količini od oko 300 kapi. Rastvor je sterilan 6 meseci nakon otvaranja, bez dodatog konzervansa. Kod otežanog disanja kod bebe usled sušenja sluznice ili prehlade. hysan kapi za bebe za vlaženje sluznice bebinog nosića vraćaju prirodnu vlažnost sluznici i samim tim olakšavaju disanje. Preporučuju se za uzrast od rođenja do trećeg meseca. Za uzrast iznad 3 meseca života se preporučuje hysan sprej.

Delikatna sluznica nosa odojčeta jako lako podleže isušivanju usled čega beba ne može normalno da diše kroz nos i ne može normalno da sisa. hysan kapi za bebe za vlaženje sluznice bebinog nosića sa Na-hijaluronatom pomažu kod ovakvih problema.

Nosna sluzokoža često gubi svoju prirodnu vlažnost i ”dehidrira“ zbog suvog vazduha u prostoriji, dima, prašine, vetra ili hladnoće, ali se ovo može javiti i kao posledica obične prehlade. Nedostatak vlage negativno utiče na prirodno čišćenje nosne sluzokože i osobe se obično žale na neprijatan osećaj ”suvog nosa”. U tim slučajevima, upotreba hysan baby kapi za nos pomaže u vlaženju sluzokože nosa što je veoma važno kod novorođenčadi i odojčadi jer je otežano disanje na nos usko povezano sa otežanim hranjenjem I spavanjem .

hysan baby kapi sadrže endogenu supstancu, natrijum-hijaluronat. Ova supstanca ima dve osobine, što čini hysan baby kapi naročito pogodnim za gore navedenu namenu: veoma dobro se veže za mukozne membrane i stvara dugotrajan zaštitni film. Pored toga, ima veliku sposobnost vezivanja vode.

hysan baby kapi ne sadrži konzervanse niti potisni gas. Zbog toga što je natrijum-hijaluronat prirodna, endogena supstanca, svaki rizik od alergija je izbegnut. U slučaju istovremenog tretmana sa drugim sprejevima za nos ili kapima za nos, njih je potrebno primenjivati u razmaku od oko 30 minuta između aplikacija. U takvim slučajevima, hysan baby kapi treba uvek aplikovati kao poslednje. Pitajte svog lekara ili farmaceuta ukoliko niste sigurni kako da kombinujete više terapija koje se primenjuju u nos. Zbog činjenice da hysan baby kapi ne sadrže konzervanse, dobro se podnose čak i tokom dugotrajne primene. Stoga se ove hysan baby kapi za nos mogu koristiti tokom dužeg vremenskog perioda bez ograničenja.

Obično je dovoljno 1 – 2 kapi tri puta dnevno u svaku nozdrvu, ali se mogu koristiti i češće. Nema ograničenja za trajanje tretmana. Čuvaju se na temperaturi do 25°C