<  nazad

Celerit® Plus

krema za izbeljivanje hiper-pigmentiranih područja i negu kože sa zaštitinim UV faktorom.

Kontakt Celerit® Plus
dr Ivana Radovanović
T: (+381) 11 3168 206  F: (+381) 11 2612 292
e-mail: ivana.radovanovic@unifarm-medicom.rs

Celerit® Plus , krema za izbeljivanje pega, je kozmetički preparat sa aktivnom supstancom iz biljke potočarke, vitaminima C i E, koji sa različitih strana deluju na izbeljivanje fleka. Svojstvo izbeljivanja potočarke dodatno je pojačano delovanjem vitamina C, koji ujedno sprečava nastajanje novih fleka delujući na proces oksidacije. Vitamin E deluje kao antioksidans koji štiti od nastajanja novih hiper-pigmentiranih područja, a istovremeno sprečava starenje kože zaštitnim delovanjem protiv slobodnih radikala. Ispitivanja su dokazala da redovna upotreba Celerit® Plus kreme tokom najmanje 4 nedelje izbeljuje nepoželjne fleke, a izgled kože se vidno poboljšava.
Nasledni faktori, hormonalne promene, starenje i stalno izlaganje suncu tokom života može prouzrokovati pojavu smeđih mrlja na koži. UV zračenje stimulše pojavu hiper-pigmentiranih područja procesom oksidacije (reakcije s kiseonikom), dok usporavanje metabolizma prouzrokovano starenjem ili hormonalnim promenama) može dovesti do pojave staračkih pega zato što usporava metaboličke procese u koži.
NAPOMENA
Ako nakon 4 do 6 nedelja upotrebe ne dođe do izbeljivanja sunčanih ili staračkih pega, ne mogu se očekivati bolji rezultati, posebno ako su pege izražene već duže vreme, jer ih tada nije moguće u potpunosti ukloniti. Celerit® Plus krema se može upotrebljavati za negu kože kao i za spečavanje širenja ili pojačavanja pega.
PRIMENA
Celerit® Plus kremu naneti na očišćenu kožu, na područje pega, ujutro i uveče i nežno utrljati prstima.
SASTAV (PREMA INCI)
Aqua, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Propylene Glycol, Decyl Oleate, Cocoglycerides, Ascorbyl Palmitate, Nasturtium Officinale, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Parfum, Glucose, Magnesium Nitrate, C1 75810, Potassium Sorbate, Methyl-chloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methyl-isothiazolinone, Tocopherol.
OPREMA Tuba sa 25 ml kreme.

Kako nastaju pege?

❱ U nastanku pega važnu ulogu ima ultraljubičasto zračenje, koje u reakciji s kiseonikom podstiče odlaganje pigmenta u nezaštićenoj koži. Pege ili pegice simpatične su samo osobama koje ih nemaju. Oni koji ih imaju, rado bi ih se odrekli, a pogotovo onih koje se javljaju u starijem dobu i nazivaju se "staračke pege". Obe vrste pega javljaju se na nezaštićenim, suncu najviše izloženim delovima lica, vrata, dekoltea i ruku.
Staračke pege - Uzrok nastanka su ultraljubičasti (UV) zraci, koji zbog procesa oksidacije (reakcije s kiseonikom) izazivaju masivno odlaganje pigmenta "starenja" i dovode do stvaranja pega. Uobičajeno je da se pigment ravnomerno raspoređuje u gornjim slojevima kože. Međutim, zbog različitih faktora, pigmenti se na nekim mestima više nakupljaju, a zbog smanjenog metabolizma (izmene materija) ne mogu se ukloniti.
Sunčane pege nastaju zbog pojačane aktivnosti ćelija kože melanocita, u kojima se pod delovanjem sunčevih zraka pojačano stvara pigment melanin. "Krivac" je ponovo proces oksidacije. Izraženost pega zavisi od intenziteta sunčevog zračenja u pojedinim delovima godine - što je intenzivnije, pigmenti se stvaraju u većim količinama, pa su i pegice vidljivije.

više

Kako deluje Celerit®?

❱ Celerit® Plus krema za izbeljivanje, sa ekstraktom potočarke i vitaminima C i E, rešava taj problem pega na nekoliko načina.
❱ Već je u starim knjigama, o delovanju lekovitih biljaka, opisano da listovi potočarke izbeljuju kožu.
❱ Delovanje dodatno pospešuje vitamin C. Vitamin E deluje kao zaštita od oksidacije i stvaranja novih pega, osiguravajući ravnomernu pigmentaciju. Uz to, vitamin E štiti od slobodnih radikala i deluje protiv starenja kože. Sunčevi zraci koji pospešuju stvaranje pigmenta mogu oslabiti ili čak poništiti delovanje aktivnih supstanci u kremi, posebno na izloženim delovima kože.
❱ Celerit® Plus krema ima zaštitni faktor 10, pa je dodatno ublaženo delovanje sunčevih zraka.
❱ Redovnom upotrebom Celerit® Plus kreme izbleđuju se nepoželjne pege, a izgled kože se vidno poboljšava.
Celerit® Plus krema se može primeniti i za sprečavanje nastanka sunčanih i staračkih fleka.
Celerit® Plus krema zadovoljava principe maksimalne efikasnosti uz maksimalnu bezbednost.
više