<  Nazad

Retaron®

očni vitamin i suplement ishrani, sadrži cink i DHA i pomaže u održavanju normalnog vida

Šta je Retaron®?

Retaron® kapsule (30 kapsula u kutiji) nemačkog proizvođača Ursapharm predstavljaju odličan suplement za pacijente sa suvom formom senilne makularne degeneracije kao i za bolest suvog oka.
Retaron je dijetetski suplement koji sadrži ekstrakt bobica aronije (Aronia melanocarpa), elemente u tragovima cink i selen, kao i važne komponente luteina i zeaksantina makularnog pigmenta. Pored toga, prisutni su i vitamin C i E i esencijalne omega-3 masne kiseline DHA i EPA. Retaron® se uzima samo jednom. Pogedajte šta Retaron® sadrži.

Šta sadrži Retaron®?

Naučna istraživanja su utvrdili određenu formulaciju elemenata koja može usporiti dalje napredovanje ove bolesti pod nazivom: AREDS formulacija a prema istoimenoj studiji i sadrži sledeće elemente u određenoj količini: 10 mg luteina, 2 mg zeaksantina, 350 mg dokozahekasanoične kiseline (DHA), 650 mg eikozo (EPA), 25 mg cinka, 500 mg vitamina C, 400 IU vitamina E i 2 mg bakar oksida. Svaki dodatak ovoj formulaciji ukoliko ima jak antioksidativni efekat je dobrodošao u lečenju. Retaron kapsule su potpuno u skladu sa AREDS formulacijom.....pročitajte ceo članak...ovde

Lutein, zeaksantin, aronija, esencijalne polinezasićene omega-3 masne kiseline...

Lutein i zeaksantin imaju ulogu antioksidanasa i predstavljaju prirodni filter koji štiti makulu od UV spektra sunčevog zračenja. Lutein i zeaksantin se nalaze kao anti-oksidativni pigmenti u oku, ali starenjem, njihova količina se sve više i više smanjuje. Najveće koncentracije ovih supstanci je u makuli lutea-i, mestu najoštrijeg vida. Lutein i zeaksantin u Retaron kapsulama imaju oznaku FloraGlo - što znači da se dobijaju iz prirode, iz cveta nevena. Time se obezbeđuje bolja absorpcija ovih pigmenata, istovetna onoj kao da smo ih uzeli iz hrane.

Aronija(Aronia melanocarpa) je grm divljih plodova sa tamnocrvenim bobicama. Ove bobice sadrže flavonoide koji imaju antioksidativno dejstvo i podržavaju perfuziju malih krvnih sudova. Zbog toga je sadržaj bioaktivnih biljnih jedinjenja u plodiću bobica izuzetno visok, pa njihov ekstrakt pruža zaštitu od slobodnih radikala. Aronija ima najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim voćem. - Elementi u tragovima poput cinka i selena kao bitnih elemenata antioksidativnih operativnih enzima ljudskog organizma poboljšavaju zaštitu od oksidativnog stresa. Vitamini C i E, su delovi prirodnog zaštitnog sistema od uticaja slobodnih radikala i rezultirajućeg oksidativnog stresa.

Esencijalne polinezasićene omega-3 masne kiseline dugih lanaca DHA (dokozaheksaenoična kiselina) i EPA (eikosapentaenska kiselina) dobro su poznate kao komponente ribljeg ulja. Najveća koncentracija ovih supstanci u ljudskom organizmu otkrivena je u mrežnjači (retini). Nova istraživanja kažu da je posebno dokozaheksaenoinska kiselina neizostavna komponenta netaknute, funkcionalne retine koja ima dobru perfuziju. Zbog toga u poređenju sa drugim suplementima Retaron® sadrži veliku količinu ove dragocene omega-3 masne kiseline......pročitajte ceo članak...ovde

starnica proizvođača... ovde