<  Nazad

hysan® care spray

poboljšavanje vlaženja, osveženje i negu nosne sluzokože, kao i pomoć u toku prehlada


Šta je hysan® care spay

hysan care spary je sterilan rastvor za nos u spreju koji sadrži kao aktivne supstance 0,25 mg/ml natrijum hijaluronata I deksapantenol, koji pripada grupi vitamina B. Rastvor sadrži 10 ml I dovoljan je za 70 aplikacija. Bočica obezbeđuje sterilnost rastvora 6 meseci bez dodatog konzervansa. Iz tehničkih rastvora mala količina rastvora ostaje u bočici nakon završetka upotrebe.

Za šta se koristi hysan® care spray

Sprej se koristi za poboljšavanje vlaženja, osveženje I negu nosne sluzokože, kao I pomoć u toku prehlada.

Kada se koristi hysan® care spray

Neprijatan osećaj suve sluzokože nosa može se javiti zbog suvog vazduha u okruženju, u klimatizovanim prostorijama, nakon upotrebe dekongestivnih kapi za nos, nakon upotrebe radiofarmaka, pod uticajem vetra, sunčeve svetlosti, kod prehlada, određenih vrsta rinitisa, nakon otorinolaringoloških operacija … U tim slučajevima primena hysan care spray-a pomaže intenzivno vlaženje sluzokože nosa I vraća prirodnu vlažnost sluzokoži.


Šta sadrži hysan® care spray?

hysan® care spray sadrži natrijumovu so hijaluronske kiseline, koja se kao fiziološka supstanca prirodno nalazi u ljudskom organizmu. Natrijum hijaluronat ima osobinu da vezuje za sebe velike količine vode I na površini sluzokože nosa stvara stabilan, dugotrajan film koji se ne spira lako te i aplikacija ovog spreja ne mora biti učestala. Takođe, natrijum hijaluronat potpomaže radu cilija respiratornog epitela i ima antiinflamatornu ulogu te olakšava čišćenje nosa kod prehlada.

Pored natrijum hijaluronata hysan® care spray sadrži i deksapantenol koji deluje regenerišuće I pomaže natrijum hijaluronatu kod vlaženja. Regeneracija je posebno potrebnaneposredno nakon operativnih zahvata koji poremete fiziološku funkciju nosne sluzokože
Stranica proizvođača...>>>